Rokovo poletje 2020

Knjižnica Šmarje pri Jelšah z Muzejem baroka ponovno razvaja vse ljubitelje glasbene klasike in jazza. Rokovo poletje, ki je vsako leto deležno vse večje pozornosti, tokrat prinaša šest koncertov, pet klasičnih in enega jazzovskega.

Vstopnice po 6 € so v prodaji v Muzeju baroka in na koncertih. Za otroke do 6. leta starosti je vstop prost.

 _

Prvi sklop
Atrij Muzeja baroka

25. 6., ob 20.00   – birds of unkonown – Jazz večer s Patricijo Škof, Tiborjem Pernarčičem in Tilnom Beigotom

3. 7., ob 20.00 – Ljubezen je v zraku: poletni večer z violinistko Moniko Šolman in pianistko Aleksandro Pavlovič

Monika Šolman
Aleksandra Pavlovič

9. 7., ob 20.00  –  Koncert kvarteta saksofonov 4tastic

4tastic

Drugi sklop
Cerkev sv. Roka

20. 8., ob 20.00 – Koncert Dua Eolus

Flavtiska Tina Blazinšek, harmonikar Tomaž Marčič

30. 8., ob 20.00 – Večer opernih arij z Lučko Krašovec

Sopranistka Lučka Krašovec
Pianist Tomaž Zamuda

6. 9., ob 20.00 – Beethoven 250 – Godalni kvartet Bêlebend

Godalni kvartet Bêlebend, foto: Jana Jocif

 

 

Generalni pokrovitelj Rokovega poletja 2020 je Občina Šmarje pri Jelšah.

Dodatne informacije: www.facebook.com/muzej.baroka, 031 575 056

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JAZZ NA DAN DRŽAVNOSTI

Cikel koncertov Rokovega poletja 2020 smo razdelili v dva sklopa. Prvi trije koncerti med 25. junijem in 9. julijem bodo potekali v atriju Muzeja baroka, drugi trije pa od 20. avgusta do 3. septembra v cerkvi sv. Roka. Pet bo koncertov klasične glasbe, prvi, ki bo na vrsti na državni praznik 25. junija, ob 20h, pa bo jazzovski. Že usklajenemu duetu v zasedbi vokalistke Patricije Škof in kitarista Tilna Beigota se bo s saksofonom pridružil Tibor Pernarčič. Zasedba, ki muzicira pod imenom birds of unknown, se žanrsko ne želi omejevati, je pa njen glavni navdih ustvarjanje jazz, avantgard, etno in soul glasbe.

 

VIOLINA IN SAKSOFONI

Na drugem koncertu bomo prisluhnili rojakinji iz Rogaške Slatine, violinistki Moniki Šolman, ki se je po študiju violine posvetila predvsem pedagoškemu delu, še vedno pa se rada vrača na Dunaj, kjer občasno nastopa s Slovenskim komornim orkestrom in Dunajskim ansamblom mladih. Šolmanovo, ki se koncerta v domačih krajih močno veseli, bo na klavirju spremljala Aleksandra Pavlovič. Prvi koncertni sklop bo 9. junija zaključil kvartet saksofonistov 4tastic v sestavi celjskih profesorjev tega instrumenta.

 

ZAKLJUČEK FESTIVALA POSVEČEN LUDWIGU VAN BEETHOVNU

»Tri koncerte drugega dela Rokovega poletja načrtujemo v cerkvi sv. Roka, saj je prav ta bistvo poletnih glasbenih druženj, ki v Šmarju potekajo že od leta 2012,« sporočajo iz Muzeja baroka. Tako bo 20. avgusta nastopil zanimiv Duo Eolus s flavtistko Tino Blazinšek in harmonikarjem Tomažem Marčičem, deset dni zatem pa se bo odvil večer opernih arij z mlado operno pevko Lučko Krašovec. Zaključek letošnjega Rokovega poletja bo posvečen 250. obletnici rojstva Ludwiga van Beethovna. Godalni kvartet Bêlebend pripravlja preplet glasbenih del sodobnikov tistega časa Haydna, Schuberta in Beethovna.

 

PRED ZAČETKOM …

Za obiskovalce koncertov v muzejskem atriju bodo organizatorji zagotovili ustrezno razdaljo skladno s priporočili NIJZ, vse pa prosijo, da imajo s seboj tudi obrazne maske oziroma drugo zaščito za predel ust in nosu, če bodo takrat veljala takšna priporočila. Za drugi sklop festivala je načrtovano, da bo potekal v cerkvi sv. Roka, v kolikor pa bi bilo to potrebno, bodo koncerti predstavljeni v atrij Muzeja baroka. Organizatorji obiskovalcem zato svetujejo, da obvestila o dogodkih spremljajo na spletni strani knjižnice in facebook strani Muzeja baroka. Vstopnina za posamezni koncert ostaja enaka kot lani, torej 6 evrov, tudi letos pa bo Rokovo poletje podprla Občina Šmarje pri Jelšah.